Відкриття фази VNL у Лубляні: гонка за Париж 2024

"Кінець наближається, і пульс волейбольного світу швидко б’ється," - саме так можна охарактеризувати відчуття напередодні вирішальної фази Ліги Націй з волейболу (VNL) 2024 в столиці Словенії. П’ять національних чоловічих команд - Італія, Словенія, Аргентина, Сербія та Куба - готуються до ключових матчів тижня, які визначать їх майбутнє у Парижі 2024. Деякі, як Польща, вже забронювали свої квитки, інші ж змушені боротися до останнього.

Італійці на порозі тріумфу

Світові чемпіони Італія не дарма займають перше місце у рейтингу FIVB з 369.30 очками. Завдяки сімом перемогам у восьми матчах вони майже гарантовано кваліфікуються на Олімпіаду та мають намір зайняти верхню сходинку перед фінальною фазою VNL. Гравці на чолі з Сімоне Джаннеллі та Алессандро Мічелетто вже готові до напружених битв з Польщею, Болгарією, Словенією та Туреччиною.

Словенія блимає вогнями першої олімпійської кваліфікації

У той час як Італія впевнено тримає лідерство, Словенія займає другу позицію з 335.05 очками. Завдяки підтримці рідних трибун у Лубляні, команда має всі шанси вперше в історії потрапити на Олімпіаду. Особливо варто відзначити Тончека Штерна, який завдяки 173 очкам є найкращим бомбардиром VNL 2024. Цього тижня їм доведеться змагатися з Аргентиною, Кубою, Італією та Сербією, і кожен матч - на вагу золота.

Аргентина на роздоріжжі

Бронзові призери Токіо 2020 Аргентина почнуть свій тиждень зі Словенією в відносно безпечній зоні, маючи 302.36 очок. Їх дев'яте місце в турнірній таблиці VNL з чотирма перемогами (12 очок) вимагає кроків для підйому, але завдяки найкращому розпоряднику Лусіано Де Чекко, кращому захиснику Сантьяго Данані та найкращому блокувальнику Ніколасу Зербе, вони готові до виклику.

Сутичка між Сербією та Кубою

Обидві збірні - Сербія та Куба - очікують напружений поєдинок у четвер. З рейтингами 251.55 та 250.64 відповідно, їхнє протистояння може стати вирішальним у боротьбі за четверте місце в Парижі 2024. Переможці отримають 20 важливих очок, що дозволить їм утримати шанси на фінали VNL.

У Лубляні одна з найгарячіших страв волейбольної кухні вже чекає своїх шанувальників. Хто ж здобуде свої квитки до Парижа? Невдовзі ми дізнаємось.

Редактор: Емилия Морозова